Psihoterapie
pentru
Adolescenți

Adolescenților le lipsesc de multe ori abilitățile necesare de a face fata eficient problemelor contextuale si situaționale, iar din aceasta cauza se pot simți anxioși, depresivi sau vinovați. De multe ori au o stima de sine scăzută si se pot implica irațional în activități riscante pentru a face fata confuziei, frustrării sau furiei.

Gândirea rațională este cheia unei dezvoltări sănătoase, pentru ca modul în care gândim ne determina emoțiile si comportamentele.

Ajutând adolescenții sa identifice si sa dispute modalitățile de gândire iraționale care crează probleme emoționale, le dam puterea de a face fata unei game largi de situații problematice.

Sprijinul de care ai nevoie este la îndemâna ta!

Adolescentul are nevoie de psihoterapie atunci când :

Înțelegerea legăturii dintre gânduri, emoții si comportamente este un element cheie al psihoterapiei cognitiv-comportamentale.

Recunoașterea faptului ca emoțiile se schimba în funcție de modul în care gândesc ii va ajuta pe adolescenți sa facă fata evenimentelor pe care le pot schimba sau nu în viața lor.

Psihoterapia cognitiv-comportamentala ii învață pe aceștia cum sa diferențieze gândurile disfuncționale de cele raționale si sa înțeleagă cum acestea le afectează emoțiile si comportamentele.

Este esențială dezvoltarea unui vocabular al emoțiilor, evaluarea intensității acestora si identificarea unor modalități optime de exprimare a lor.

În psihoterapia cognitiv-comportamentala se pune accent pe identificarea propriilor calități si vulnerabilități, acceptarea imperfectiuniii precum si pe înțelegerea faptului ca ei, adolescenții, ca toți oamenii, sunt ființe imperfecte si uneori greșesc.

În timpul ședințelor vor fi utilizate o serie de tehnici care sa le faciliteze dezvoltarea si un număr considerabil de intervenții care sa ii ajute sa treacă cu bine peste dificultăți: psihoeducatie, automonitorizare, intervenții comportamentale, tehnici de restructurare cognitivă, de analiza rațională si de expunere.

Cercetările care susțin psihoterapia cognitivcomportamentala cu adolescenții sunt riguroase din punct de vedere metodologic si au produs rezultate importante din punct de vedere al eficientei. Este o forma de terapie de scurta durata, cu accent pe prezent, pe problemele curente si care presupune o implicare activa a adolescentului în procesul terapeutic.

Psihoterapia cognitiv-comportamentala s-a dovedit a fi foarte utila pentru adolescenți pentru ca le permite acestora sa exploreze, sa înțeleagă si sa gestioneze optim experiențele adolescentei.

Suntem aici pentru o discuție deschisa!

— 01

Atunci când ești nevoit sa tolerezi incertitudinea, este posibil ca situația respectiva sa iti provoace o oarecare anxietate, ceea ce este  …

— 02

Depresia poate fi un major obstacol în viața ta, pentru ca te împiedică sa te bucuri de plăcerile cotidiene si te îndeamnă sa te critici si sa te …

— 03

Psihoterapia cognitiv-comportamentala este cel mai testat tratament psihologic pentru tratarea unei game largi de…