Psihoterapie
individuala
Adulți

Psihoterapia individuala este un proces adaptat nevoilor si obiectivelor tale, prin intermediul căruia iti poți creste calitatea vieții si poți trata o gama larga de dificultăți psihologice.

Echipa nostra de psihoterapeuti te poate ajuta.
Stabilește o întâlnire.

Psihoterapia individuala ar putea fi un tratament eficient pentru tine dacă:

Programează-te la o întâlnire.

– este o forma de psihoterapie focusată pe soluții, care are ca scop reducerea simptomelor si cresterea calității vieții cât mai repede posibil
– este validata științific prin numeroase cercetări efectuate în întreaga lume, pe diferite populații si culturi
– înveți pe parcursul ședințelor un set de instrumente psihoterapeutice cu ajutorul cărora iti vei putea gestiona stările emoționale dificile si după finalizarea terapiei
– ai un rol activ în procesul terapeutic, hotărând împreună cu terapeutul obiectivele pe care vei lucra si modul în care vei ajunge la îndeplinirea lor.
– este un tratament foarte eficient pentru depresie, tulburări de anxietate, tulburări de alimentație, PTSD si alte probleme psihologice
– are de multe ori aceleași efecte ca tratamentul medicamentos, fără efectele
adverse ale acestora

În esența, psihoterapia cognitiv-comportamentala se bazează pe ideea ca gândurile, sentimentele noastre si comportamentele, sunt toate interconectate.

Pentru ca suntem cu toții predispuși la gânduri negative automate, care apar spontan, un obiectiv important în terapie este sa înveți mai întâi sa recunoști ce iti spune mintea, deoarece gândurile negative automate pot apărea în afara câmpului tău de atenție conștientă. Apoi sa testezi acuratețea acestor gânduri. Cu ajutorul exercițiilor, vei putea dezvolta moduri de gândire mai utile.

Psihoterapia cognitiv-comportamentala implica o gama variata de tehnici, de la exerciții de relaxare, la restructurare cognitivă, activare comportamentala, expunere si meditație.

Procesul terapeutic individual va începe cu o evaluare complexa, prin intermediul căreia vor fi identificate nevoile tale, motivația pentru schimbare, punctele forte personale, valorile, precum si nivelul de suport social de care beneficiezi în afara cabinetului. Pe baza acestor informații, va fi dezvoltat un plan personalizat, cu obiective care pot aduce îmbunătățiri tangibile si puternice în viața ta.

În terapia cognitiv-comportamentala, fiecare ședința urmează o rutina consecventa:
începe cu o trecere în revista a modului în care ai reușit sa iti faci exercițiile, apoi o scurta analiza a ceea ce s-a întâmplat în viața ta si a modului în care te-ai simțit de la ultima întâlnire, după care se discuta oportunitatea abordării unor tehnici noi,
pe care sa le utilizezi pana la ședința următoare.

Cea mai mare parte din procesul terapeutic are loc în afara cabinetului de terapie, când vei exersa abilitățile învățate în timpul ședințelor. Un mare avantaj este ca vei putea aplica aceste tehnici, pe cont propriu, atunci când terapia e finalizată si în viata ta apar noi provocări.

Misiunea noastră este găsirea echilibrului tău emoțional.
Programează-te la o întâlnire.

Aceasta structura organizata contribuie semnificativ la eficienta recunoscuta pe plan mondial si dovedita prin studii clinice a psihoterapiei cognitivcomportamentale.

Cu ajutorul unui terapeut calificat, vei putea depăși dificultățile care în prezent stau în calea unei vieți echilibrate din punct de vedere emoțional.

Starea ta de bine merita investiția de timp si energie. Efortul pe care îl depui acum iti poate aduce mari beneficii pentru următorii ani.

— 01

Atunci când ești nevoit sa tolerezi incertitudinea, este posibil ca situația respectiva sa iti provoace o oarecare anxietate, ceea ce este  …

— 02

Depresia poate fi un major obstacol în viața ta, pentru ca te împiedică sa te bucuri de plăcerile cotidiene si te îndeamnă sa te critici si sa te …

— 03

Psihoterapia cognitiv-comportamentala este cel mai testat tratament psihologic pentru tratarea unei game largi de…