— Aceasta pagina este

Despre Tine

Te simți așa cum gândești!

La un moment dat în viață, te poți simți copleșit de emoții.

Fie ca este vorba de un sentiment de anxietate generalizată, fie ca te confrunți cu o dispoziție proasta sau cu accese necontrolate de furie, atunci când iti pierzi echilibrul emoțional ai nevoie de opțiuni de tratament verificate si testate pentru a te pune pe picioare cât mai curând cu putința.
Gândurile tale au efecte puternice asupra sentimentelor si a modului în care te comporți.

De ce este în regula sa ceri ajutor?

Viață este provocatoare si schimbarea poate fi dificila. Știm acest lucru atât ca terapeuți, dar si din postura de clienți, care s-au așezat la rândul lor, pe canapeaua altora colegi.


Vrem sa știi ca si noi, ca terapeuți, am beneficiat de sute de ore de psihoterapie si dezvoltare personală, aceasta fiind o condiție impusă de Colegiul Psihologilor din Romania pentru a ne acredita ca psihologi clinicieni si psihoterapeuți.
Așadar, știm exact cum se simte sa fii de cealaltă parte, în postura de beneficiar al serviciilor de psihoterapie.


Din acest motiv avem un respect extraordinar pentru tine, pentru ca faci acest prim pas către schimbare, evoluție personală si vindecare. Te încurajăm sa nu te mulțumești cu putin si sa depui efort pentru a putea trai viața pe care ți-o dorești.
Dacă suferi de multa vreme în tăcere, dacă te simți stresat sau nemulțumit, dacă ai relații tensionate cu cei dragi, este în regula sa ceri ajutorul unui specialist. Psihoterapia te va ajuta sa sa te descoperi așa cum ești cu adevărat, sa afli care iti sunt resursele, dar si vulnerabilitatile, sa ai încredere ca poți face tot ceea ce este necesar pentru a ieși la lumina. Misiunea noastră este sa te sprijinim la fiecare pas în acest proces de vindecare si optimizare a calității vieții tale.

Fie ca iti propui sa faci psihoterapie pentru o problema punctuală sau doar pentru ca ai sentimentul unui blocaj interior, trebuie sa știi ca întotdeauna calatoria terapeutica presupune efort si asumare.


Cu toții avem nevoie sa analizam din când în când modul în care ne trăim viața, cât sens si împlinire ne oferă prezentul.


În terapie vei învața sa descoperi si sa accepți părți din tine pe care pana în prezent nu le cunoșteai sau nu le acceptai. Vei obține o perspectiva mai realista a propriilor tipare de comportament. Vei înțelege, de exemplu, ca poate sa iti placa sau sa iti displaca cineva din motive care au prea putin de-a face cu prezentul, si mai mult cu modul în care s-au întâmplat lucrurile în copilărie. Sau ca reacționezi intens în anumite situații datorită activării unor sentimente care apartin unor situații si oameni din trecut.

Procesul de vindecare interioară este unic si implica adesea munca grea si disconfort. Însoțit de prezenta securizanta a unui terapeut, vei ajunge sa privești adânc în suflet si sa atingi locuri din sufletul tău care dor. Merita insa tot efortul! 

 

A investi în tine este esențial, căci asta te va ajuta sa ai succes în orice întreprinzi. Te felicitam pentru curajul de a face primul pas si pentru ca ai ales sa prioritizezi echilibrul tău interior!

Modul în care gândești si percepi lucrurile poate creste sau scădea calitatea vieții tale. Odată ce vei înțelege conexiunea dintre gânduri, sentimente si comportamente, e mai ușor sa găsești modalități pentru a te simți mai bine.
Cu ajutorul psihoterapiei cognitiv-comportamentale, care este cea mai testata metoda pentru gestionarea unei game largi de afecțiuni psihologice, vei învața câteva abilități de baza, care te vor ajuta sa gestionezi problemele care te-au adus la terapie.

Iata câteva de exemple de dificultăți psihologice tratate cu succes în psihoterapia cognitiv-comportamentala:

Dacă nu știi exact unde se încadrează starea sau problema ta, nu ezita sa ne contactezi, iar noi te așteptăm cu lămuririle necesare.

Cabinet Psihilog Bucuresti Onetherapy - sabina vasile

Dorești o programare? Suntem gata sa te ajutam.

În psihoterapia cognitiv-comportamentala, unul din obiectivele principale este identificarea gândurilor dăunătoare si înlocuirea acestora cu altele, mai aproape
de adevăr si mai utile. Exersând, vei putea dezvolta noi moduri de gândire care sa nască sentimente si comportamente pozitive.

 

Vei putea aplica aceste tehnici pe cont propriu, atunci când te vei confrunta cu provocări noi în viață, pentru ca psihoterapia cognitiv-comportamentala este un tratament care rămâne alături de tine, chiar si după încheierea terapiei.

La ce te poţi aștepta când lucrezi cu un psihoterapeut OneTHERAPY ?

La prima ședința, terapeutul va încerca sa obțină cât mai multe informații despre tine si nevoile tale. Este foarte probabil sa completezi câteva scale psihologice care îl vor ajuta sa identifice cu acuratețe cu ce dificultăți te confrunți si cât de complexe sunt acestea. Apoi, veți stabili împreună obiectivele terapiei si planul de intervenție.

 

Prima ședința de terapie reprezintă pentru tine o ocazie de a evalua psihoterapeutul si modul în care te simți în relație cu el. Apoi, vei decide după aceasta prima ședința dacă rezonezi cu abordarea si personalitatea lui.

Pe parcursul procesului terapeutic, vei fi încurajat sa vorbești despre gândurile si emoțiile tale. Nu te îngrijora despre faptul ca ai putea sa te simți inconfortabil vorbind despre dificultățile tale. Terapeutul tău te va ajuta sa capeți mai multa încredere în tine si sa te simți din ce în ce mai confortabil pe măsură ce înaintați în proces.

 

Veți monitoriza împreună modul în care decurg ședințele, precum si progresul pe care îl obții în terapie. Este esențial sa vorbești despre evoluția ta dintre ședințe, pentru a putea recalibra obiectivele terapiei, dacă este necesar, si a avea o idee mai clara asupra tehnicilor care funcționează în cazul tău.

Cum să obții cele mai bune rezultate în psihoterapie ?

— 01

Ca te simți confortabil cu terapeutul cu care lucrezi, studiile arata ca relația terapeutica este esențială pentru o terapie de succes.

Fa-ti temele pe care le stabilesti împreună cu terapeutul în cadrul ședințelor.


Acestea te vor ajuta sa aplici în mod practic în viața ta ceea ce înveți la terapie.

— 02

Psihoterapia ca pe o relație de parteneriat, în care tu participi activ la stabilirea obiectivelor si a planului de tratament.

Fii consecvent în ceea ce privește frecventa ședințelor. Pentru a nu-ți sabota progresul în terapie, este necesar sa te prezinți la fiecare ședința programată si sa te gândești înainte ce subiecte dorești sa abordezi în timpul acesteia.

— 03

Şi onest, succesul deprinde de disponibilitatea ta de a împărtăși gândurile, sentimentele si experiențele.

 

Dacă pentru moment te simți inconfortabil sa atingi anumite subiecte în terapie, ii poți comunica deschis
terapeutului acest lucru.

Articole de pe blog:

— 01

Atunci când ești nevoit sa tolerezi incertitudinea, este posibil ca situația respectiva sa iti provoace o oarecare anxietate, ceea ce este  …

— 02

Depresia poate fi un major obstacol în viața ta, pentru ca te împiedică sa te bucuri de plăcerile cotidiene si te îndeamnă sa te critici si sa te …

— 03

Psihoterapia cognitiv-comportamentala este cel mai testat tratament psihologic pentru tratarea unei game largi de…